Babil Cadısı ~ D.J. MCINTOSH

“Her kim ki yazıtı alıp götürür ya da adını benim adımın yanına hakkettirirse, Asur ile Belit ona gazabını ve öfkesini yollasın ve bu diyarlardaki namını ve soyunu ortadan kaldırsın.”



Her kitabın okunacak "özel" bir zamanı olduğuna inanırım.
İnsanoğlunun duygu değişimlerini düşünürsek,kitaptan almak isteyeceği duygunun her daim aynı olması mümkün değildir.
"Babil Cadısı"nı okumaya başlamam da,sıradan bir günde başladı.
Biraz da bıkkınlık.
Kitabımın her bitişinde,diğerine geçişte,kitaplığımın başına geçip elimin gittiği kitabı seçmek en sevdiğim anlardan biri oldu hep.
Bir yıldır kitaplığımda duran bu kitapla ve ilk defa D.J.MCINTOSH ile tanışmaya bu şekilde başladım.
Polisiye/Gerilime pek düşkünlüğüm olduğu söylenemez.Okuduğum yazarlardan en fazla Dan Brown ve tabiki sevgili Ahmet Ümit bu kategoriye ait.
Fakat Babil Cadısı'ndan sonra D.J. Mcıntosh artık eksik olmayacak kitaplığımdan.


Babil Cadısı “Mezopotamya Üçlemesi” ismini verdiği serinin ilk kitabı.
Romanın konusu;ABD'li bir arkeoloğun Irak işgali sırasında müzenin yağmalanma sırasında aldığı tarihi bir eser etrafında dönüyor.Tarihi eserin arkeolog da olduğunu duyanlar çalmak için hemen harekete geçmişlerdir.Fakat arkeolog,kardeşi John ile geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmiştir.
Bu kazadan sonra abisinin peşinde olanlar artık John'un peşindedir.
Kazadan hemen sonra John,çocukluk arkadaşının da bir cinayete kurban gitmesine tanık olur.Bu cinayetin işlenmesine sebep olan da o yazıttır...
Fakat çocukluk arkadaşı Hal,John'un abisi kadar masum değildir.Hal öldürülmeden önce yazıtın yerini gösteren bir bulmaca bırakır.
Eldeki tek ipucu içinde "simya" hakkında bir forum olan sıradışı bir web sitesi.


Yazıt peşinde koşarken aniden karşınıza çıkacak eski bir cadı,doğaüstü unsurlar,normal insn deneyimin ötesinde şeyler karşınıza çıkacaktır.
Kitap içerisinde;sanat eserlerinin ve tarihin gerçek anlarının olması sevenler için artı bir değer kazandıracaktır muhakkak...

Hayatınızın sıradanlığını bir nebze atmak isteyen,kitabı elinden bırakmayı sevmeyenlere ve tabiki "gerilim" peşinde olanlara şiddetle öneririm.


Share:

0 yorum